Zo kies je voor een goed looprek

Heb je een looprek nodig om meer zelfstandigheid te krijgen? Dan sta je voor veel keuzemogelijkheden. De looprekken komen namelijk in een groot aantal uitvoeringen, waardoor jouw keuze niet zo eenvoudig wordt als je in eerste instantie gedacht had. Daarbij kun je bij een groot aantal specialisten terecht om jouw aankoop te doen. Podobrace is een van de verkooppunten waar je altijd kwaliteit in handen gaat krijgen. Maar waar moet je zelf op gaan letten voordat je een aankoop doet? Onderstaande informatie zet een aantal belangrijke factoren voor jou op een rij. 

Een looprek in meerdere modellen 

De eerste keuze voor een looprek begint bij het bepalen welke variant je nodig hebt. Er zijn namelijk een aantal varianten waar je uit kunt kiezen. Zo kun je kijken naar een opvouwbare, meelopende, XXL, lichtgewicht en een variant met wielen. Als je hem vaak mee wilt nemen moet je altijd voor een opvouwbare variant gaan. Ook kun je het model uitzoeken op basis van jouw eigen kracht. Als je moeite hebt met tillen is het namelijk handig dat je voor een lichtgewicht kiest. Zo kun je gemakkelijker gaan lopen en zorg je ervoor dat je altijd voldoende eenvoud hebt. 

Verstelbaar om aan te passen aan jouw lichaam 

Je kunt ook gaan kijken naar een looprek dat verstelbaar is. Je kunt hem hiermee helemaal aanpassen aan jouw lengte. Je moet namelijk goed recht kunnen staan en jouw armen laten hangen. De handvatten moeten op polshoogte zitten. Zo houd je altijd een goede lichaamshouding aanhouden en krijg je geen nieuwe lichamelijke klachten. Doordat het rek aan te passen is, zorg je ervoor dat je dit altijd kunt realiseren. Je voorkomt hiermee dus ook dat je weer dat je uiteindelijk niet voldoende zelfstandigheid gaat krijgen doordat je niet kunt lopen. 

Stabiliteit krijgen door een goede keuze 

Bekijk ook altijd of het looprek voldoende stabiliteit met zich meebrengt. Deze stabiliteit is nodig omdat je niet moet vallen tijdens het lopen. De looprekken zijn over het algemeen gemaakt van aluminium. Dit is niet alleen erg licht, maar ook stevig materiaal. Je kunt dan nog kijken of er ook antislip doppen op zitten. Hiermee kun je ook op de iets gladdere oppervlakken lopen en hoef je niet bang te zijn voor ongelukken. De combinatie zorgt dus altijd dat je stabiel staat en de looprekken goed kunt blijven gebruiken. 

De beste keuze maken 

Als laatste kun je bij een looprek nog kijken naar de handgrepen. Het is belangrijk dat je een ergonomisch handvat hebt, welke goed in de hand ligt. Dit zorgt ook weer voor meer comfort tijdens het lopen. Je zult hiermee ook meer grip krijgen en blessures aan de handen voorkomen. Als je niet zeker weet of je het juiste model in handen hebt, kun je altijd nog advies opvragen bij een professional op www.podobrace.nl. Deze professional kan met jou gaan kijken welk model je nodig hebt en aan welke specificaties deze moet voldoen om er zoveel mogelijk profijt van te hebben.